Architectuur

Wol heeft een warme, zachte uitstraling, is geluiddempend en ook nog eens brandwerend. Dat maakt het heel geschikt in het interieur, variërend van kussens, room dividers, lampen, schilderijen, wanddoeken en wollen kleden. De mogelijkheden zijn schier oneindig en kunnen in vele kleuren en formaten gemaakt worden.

FeltBlob
Vilt kun je ook een mooie transparante structuur geven, bijvoorbeeld voor een zachte en plooibare lamp. Ik heb een liggend en een hangend model gemaakt. De bolvorm blijft zacht; daardoor kan de lamp in verschillende, unieke vormen geplooid worden. Om dit mooi zichtbaar te maken is ledverlichting in wol perfect

‘De droom van de astronoom’
Inmiddels is er een serie viltschilderijen ontstaan met het thema ‘De droom van de astronoom’. Deze panelen zijn geïnspireerd op foto’s die de Hubbletelescoop gemaakt heeft. In deze doeken zitten of ledlampjes of EL-wires. Deze EL-wire is een draad die door elektriciteit gloeit.

Magneetpanelen

Een viltwerk dat op magneetfolie is geplakt, kan door iedereen een nieuwe compositie gemaakt worden. Het doek is in een aantal stukken gesneden en kan willekeurig op de wand worden gezet. De muur wordt eerst behandeld met magneetverf.

Roomdividers
Op open geweven katoen is het mooi vilten. Zo ontstaat een transparant doek met tekening of alleen met afgewerkte vilten randen.

.

kleine impressie interieur