Biografie

Het vilten was vijftien jaar geleden een grote ontdekking voor me. Ik was al bezig met schilderen, beeldhouwen en textiel. Vilten verenigt al deze aspecten. Vilt wordt gemaakt van wol en ik gebruik verschillende soorten. Die verf ik regelmatig zelf met planten en bloemen. Bij ieder nieuw project zoek ik de juiste wolsoorten, kleuren en materialen bij elkaar. Vilten is voor mij werken met natuurlijke materialen en een fijne en rustgevende bezigheid.
De natuur, berichten uit het nieuws of persoonlijke ervaringen vormen de bron voor mijn werk. Die thema’s verwerk ik op verschillende manieren in mijn werken. Het kan uitmonden in ‘viltschilderijen’ of beelden rond hetzelfde thema.

Naast autonoom werk maak ik ook werk in opdracht. Door mijn opleiding als vormgever/ontwerper vind ik het werken voor een specifieke ruimte erg fijn om te doen, uiteraard in overleg met de opdrachtgever. Het is mooi om een balans tussen grenzen (van ruimte en wensen van de opdrachtgever) en de vrijheid van mijn talenten te vinden.

Exposities
2019 Doloris Meta Maze, Tilburg
2018 High Five Art Gallery (groepstentoonstelling)
2017 De Tuinen van Appeltern (groepstentoonstelling)
2016 /2013/2006 Beek en Donk
2013 Kruithuis (groepsexpositie)
2013 Tassenmuseum Amsterdam, eindwerk van de opleiding Sint Lucas in Boxtel
2011/2006 Technische Universiteit Eindhoven (groepsexpositie)
2007 Genomineerd werk TextielPlus Dag Nieuwegein