Kunst

De natuur, berichten uit het nieuws of persoonlijke ervaringen zijn uitgangspunten die op verschillende manieren terug te vinden zijn in mijn werk. Het kan vervolgens een of meerdere ‘wolschilderijen’ of ruimtelijke werken worden rond hetzelfde thema. Een voorbeeld is de serie beelden ‘Shelter’

Shelter
De serie shelter is ontstaan na een foto van vluchtelingen die in een deken gewikkeld werden nadat ze op het strand waren aangespoeld. Hieruit zijn drie verschillende werken ontstaan.

Appeltern
De expositie van viltwerk in de Tuinen van Appeltern werd georganiseerd door de Landelijke Viltverening. Dat was een mooie mogelijkheid te onderzoeken hoe vilt zich houdt in de buitenlucht. Hiervoor heb ik een aantal verschillende soorten epifyten van vilt gemaakt.

Doloris Meta Maze
Op 17 mei 2019 opende Doloris in Tilburg de ‘Meta Maze’ zijn deuren voor het publiek. Voor dit kunstdoolhof met 40 verschillende ruimtes, meldden zich meer dan 100 Nederlandse kunstenaars. Ik was een van de tien uitverkoren kunstenaars. 

Ik kreeg één ruimte tot mijn beschikking, die ik als een soort nest heb ontworpen en ingericht. Mijn vilten objecten verwijzen naar dit nestgevoel met hun kleurige en surrealistische vormen. Die hangen aan het plafond, aangevuld met kleine objecten aan de wanden. Door verschillende technieken te combineren is een variëteit aan vormen en indrukken ontstaan. Zo ontstond mijn ‘eigen natuur’. Daarnaast scheppen de toegevoegde geluiden uit de wanden een speciale sfeer.
De ‘Meta Maze’ werd bedacht en gebouwd door de Karmanoia groep, een kunstenaarsgroep rond Tim Henrik Schneider. In verband met het verrassingsaspect van de tocht die bezoekers maken door het doolhof mogen er maar twee foto’s openbaar gemaakt worden.

In de pers: ED
Brabants Dagblad